Våren | 2020

Innan jorden blev rund – Riksteatern/Helsingborgs stadsteater

Vi har filmat föreställningen! Som tröst över sorgen att varken få spela för vår efterlängtade publik eller spendera våren i vackra Helsingborg så kommer ögonblickets konstform nu att förevigas.  Eller i alla fall till den 30 juni då du kan streama ifrån Riksteatern play

Enjoy!

 

Februari | 2021

Innan jorden blev rund – Internpremiär

För 8 personer har vi en salong i full kapacitet! Dessutom premiär och slut på spelperiod i en och samma föreställning. Ja, så ser verkligheten ut. Trots sorgen att inte få spela runt om i Sverige så är vi så klart glada och priviligerade över att ha fått ta denna projekt i hamn. Att arbeta med visir dagarna i ända för att sedan ersätta visiren med Covid-tester på morgnar har gjort detta möjligt. Innan jorden blev rund är alltså en föreställning som jag sent kommer att glömma.

Se trailer här.

Oktober| 2020

Innan jorden blev rund – Repetition pågår!

Mot alla odds påbörjas repetitionerna av Innan jorden blev rund på Riksteatern, i ett samarbete med Helsingborg. Även denna gång står Sofie Helsing för manus och Ellen Lamm för regi. I denna projekt medverkar stjärnskådespelarna Mårten Andersson, Tobias Brovin, Cecilia Borssén och Karl Dyall; Jag spelar Freja, Skade, Balder, Agnar och Agnar den Yngre. Repetitionerna kantas av ovissheten om nedläggning på grund av covid, testagningar och repetition under visir. Men också av massa massa skratt. Vi vill helt enkelt spela!

Oktober| 2020

Innan jorden blev rund – Repetition pågår!

Mot alla odds påbörjas repetitionerna av Innan jorden blev rund på Riksteatern, i ett samarbete med Helsingborg. Även denna gång står Sofie Helsing för manus och Ellen Lamm för regi. I denna projekt medverkar stjärnskådespelarna Mårten Andersson, Tobias Brovin, Cecilia Borssén och Karl Dyall; Jag spelar Freja, Skade, Balder, Agnar och Agnar den Yngre. Repetitionerna kantas av ovissheten om nedläggning på grund av covid, testagningar och repetition under visir. Men också av massa massa skratt. Vi vill helt enkelt spela!

Augusti | 2020

Svansjön – Ett genomkomponerat verk på Västmanlands Teater

Ett mycket efterlängtat projekt tar vid. Ellen Lamm regisserar den fantastiska myten/baletten Svansjön, som Niklas Brommare med lite hjälp av Tjajkovskij genomkomponerar. Som ett talanden opera ska vi sätta liv i denna gamla och anrika saga. Jag får till min stora glädje spela Odette, den svarta svanen. Läs gärna denna lilla intervju om mina förväntningar här.

året| 2020

Läslandet – Goes Youtube

Läslandet flyttade sina inomhus aktiviteter, till parker precis när jag anslöts mig. Men vi vet att alla inte har möjlighet att komma ut så pandemin tvingar oss att tänka om och vi börjar filma våra workshops och  improviserade gestaltningar av böckerna på Youtube.

Våren | 2020

Läslandet – Läsfrämjande med teater

Under våren 2020 svepte coronapandemin över världen och alla mina uppdrag försvann. Som ett litet fé hittade Läslandets grundare Marlen Eskander mig och bjöd in mig till denna fantastiska organisation. I utsatta områden runt Södertälje och Järva har vi i parken gestaltat böcker med improvisationsbaserad, sk 4D-läsning för många barn som också får med sig böcker hem. Att vi blir ett känt ansikte för många av dessa barn då vi återkommer med nya historier varje vecka tillåter oss att skapa band och se hur läslusten ökar. Dessutom sprider vi kärleken till böcker och teater vidare och vi skådespelare får med oss så mycket energi och lust med oss hem. Vad än politiker signalerar om konstens behov och plats så är det här det största kvittot jag fått på att min roll som kreativ scenkonstnär i det samhället jag bor i är viktigt och efterlängtat.

Våren | 2020

Dejta – premiär på SVT

Dejta har premiär på SVT! Maria Sundbom spelar huvudrollen Ella, en frånskild 3 barnsmamma som driver en egen catering firma och bestämmer sig för att träffa någon ny. Jag spelar Beata. I avsnitt 4 som regisseras av Rojda Sekeröz  får man följa Beata och Arvin (Peshang Rad) äktenskap som slits ut av svårigheterna till att få barn. Beata dyker sedan upp igen i avsnitt 7 som regisseras av Jens Sjögren. Du kan se serien här Dejta

Hösten | 2019

Dejta – ny dramakomedi på SVT

Under våren 2020 kommer SVT ha premiär på deras nya dramakomedi Dejta. Sara Kaderfors har skrivit manus fritt efter finsk förlaga. Seriens 8 avsnitt regisseras av Jens Sjögren och Rojda Sekersöz. Maria Sundbom spelar huvudrollen Ella, en frånskild 3 barnsmamma som driver en egen catering firma och bestämmer sig för att träffa någon ny. Paloma spelar i 3 av seriens avsnitt som visas i februari på SVT.

Våren | 2019

Lauras Läppar – Unga Dramaten

Den 31 januari har Lauras Läppar av Malin Axelsson urpremiär på Lejonkulan, Dramaten premiär. Malin Axelsson, konstnärlig ledare på Sveriges Radio Drama har även regisserat föreställningen. Lauras läppar är en labyrintisk skräckhistoria om den första stora kärleken. Om att klibbas fast i solnedgången i en romantisk musikvideo och leva inuti i en bombastisk kärleksballad. Om att bli besatt av någon som inte går att nå. Att närma sig avgrunden. Bli galen av längtan. Att bli så fixerad av de där läpparna att allt rasar och hjärtat sprängs. Jag spelar rollerna Lollo och Läraren biljetter kan bokas här.

Maj | 2019

Selena – Om 25 minuter kommer jag att dö

Första gången i radioteater, på Sveriges Radio Drama spelar jag rollen som Selena i avsnittet om Selena Quintanilla, ett drama om den älskade 90-tals ikonen och sångerskans sista tid i livet. Och i ett annat självständigt avsnitt spelar jag rollen som Marvin Gayes fru Janice. Programmen kommer att sändas på P1 drama och SR-appen från våren 2019. Lyssna på avsnittet här.

September| 2018

Programledare i UR-skolas spanskprogram

Habla ya! är ett utbildningsprogram för Spanska för nybörjare. Jag är programledare i programmets 2:a säsong. och åker med ungdomarna Dorothea och Ali till Segovia i Spanien för att utmanas och på ett lekfullt sätt lära sig spanska. Programmet visas för högstadieelever i Sverige och Norge.

Våren | 2018

Ut med tiden på fortsatt turné

Moa Backmans pjäs får fortsatt liv och föreställningen fortsätter turnén på skolor runt om i landet fram till 30 april. Denna gång spelar jag rollen Alina tillsammans med Anja Lek Paulsson som axlar över rollkaraktären Maxie.

September | 2017

Mi amor till Västerås filmfestival

Kortfilmen Mi amor har valts ut till Västerås Filmfestival där den har premiär den 16/9 kl 15:00 på Citybiografen. Filmen visas även där söndag den 17/9 kl 12:00

September | 2017

Till 4:e Teatern i Västerås

Jag har fått i uppdrag att spela på 4:e Teatern med föreställningen Ut med tiden av Moa Backman, regi: Cilla Thorell. Ut med tiden handlar om två barn som undersöker tiden när inget särskilt händer, när allt har fått en Time-out. Agnes Hergne Wallander är min motspelerska.

December | 2016

Katitzi på Teater Västernorrland

Premiär annandag jul. Paloma spelar 9-åriga Katitzi på Emma Broströms dramatisering av den svensk-romska aktivisten Katarina Taikons böcker. Victoria Kahn regisserar ensamblen som består av musiker, dansare och skådespelare. Köp biljetter här.

November | 2016

Scenkonstgalan

En helkväll med hyllningar och prisutdelningar till de som lyfter scenkonsten i Sverige. Paloma och resterande jurygrupp delar ut priser. Läs mer om de nominerade.

Oktober | 2016

Regiöga i Mitt Hjärtlösa fosterland

Johan Blom och Tony James-Andersson har arbetat fram ett eget skrivet material om ett dyspotiskt läge i Sverige; om en fascistisk förtryckande diktatur som Sverigedemokraterna skulle leda landet till där oberoende medier lagts ner och människor beskjuts från Öresundsbron. Paloma har agerat regiöga, bl.a. genom att coacha skådespelarna som gör scendebut . Den 15-16/10 kl 20:00 visas föreställningen på Teater Pero i Stockholm. Köp biljetter här eller på Billetto.se

Oktober | 2016

Katitzi på Teater Västernorrland

Festivalen Fred och Kultur utan gränser arrangeras av Tayawik med mål att lyfta Strömstadbornas tillgång i en bred kultur spektrum. Paloma bjöds in för att läsa 4 av sina dikter. Läs mer om arrangemanget här.

September | 2016

Revolution Poetry på We are Stockholm

We are Stockholm bjuder in Rev po att delta i årets festival. Revolution Poetry presenterar Paloma Winneth tillsammans med poeterna Shantis, Sara Nazari, Lowisa S. Följ Revolution Poetry på instagram eller facebook.

Augusti | 2016

Spoken Word på Kulturfestival i Strömstad

I höst repar Paloma till huvudrollen i Katitzi på Teater Västernorrland i Sundsvall. Föreställningen har premiär annandag jul och spelas fram till den 26/2 2017.

April | 2016

Jury 2016- Scenkonstgalan

Scenkonstgalan 2016 är en spektakulär konstupplevelse och en hyllning till scenkonsten. I år breddas galan, från att ha varit fokuserad kring göteborgsområdet är årets jurygrupp baserad i landets tre största städer – Malmö, Göteborg och Stockholm. Lär mer om galan och jurygruppen här och få lite kuriosa om Paloma Winneth.

Maj | 2016

BIBU 2016

Under Biennalen för barn och ungdomsteater spelades Teater Smuts startar punkband -motståndsstrategier i ett fascistiskt Europa troligen för allra sista gången. läs mer om festivalen här och här eller lyssna på SRs reportage.

Mars | 2016

Springfloden

”En gravid kvinna begravs levande vid en strand på Koster 1990. Det brutala mordet förblir olöst tills den polisstuderande Olivia Rönning tar sig an fallet i nutid tillsammans med den före detta kriminalkommissarien Stilton”.  Missa inte SVT:s nya dramathriller Springfloden som har premiär den 6 mars. Paloma har rollen som den gravida kvinnan Adelita Rivero.

Mars | 2016

Konferens- Hijab som politisk motstånd

Konferensen äger rum på Mångkulturell centrum  den 6:e mars och har som mål att diskutera hijaben som ett verktyg i kampen för värdighet och respekt. Det blir startskottet för Svenska Hijabis, ett communityteaterarbete som ska regisseras av America Vera-Zavala. Paloma ska vara regi assistent för föreställningen som ska turnera under hösten 2016. Du kan följa arbetsprocessen på instagramkontot och facebooksidan.

November | 2015

De jag egentligen är

Den 30 november spelas en extra inlagd föreställning  av De jag egentligen är med Paloma Winneth på UNGA KLARA i Stockholm.

Boka biljetter här

December | 2015

Bonusfamiljerna

Paloma har en gästroll i TV-serien Bonusfamiljerna som regisseras av Felix Herngren. Serien kommer att sändas på SVT år 2017.

Maj | 2016

BIBU 2016

Teater Smuts har blivit utvald av årets jurymedlemmar i BIBU. Föreställningen kommer att spela på festivalen tillsammans med andra spretiga, trotsiga och utmanande produktioner i scenkonstens framkant. Läs juryns motivering här.

November | 2015

De jag egentligen är / STOFF

Unga Klaras bidrag av till Stockholm Fringe festival blir föreställningen den spanska versionen av: TODOS AQUELLOS LOS QUE REALMENTE SOY. Paloma spelar med Victor Criado.

Se vår instagram

November | 2015

Teater Smuts startar punkband

Den 9 november spelar föreställningen på Mänskliga Rättighets-dagarna på Svenska mässan. Du kan läsa mer om föreställningen här.

November | 2015

Scenkonstgalan 2015

Den 27 november kommer alla inblandade i skapelsen och utförandet av ”Teater smuts startar punkband” finnas på galan. Föreställningen är i år nominerad i kategorin Årets Politiska. Läs mer här

Maj | 2015

Fitnessgalan

För andra året i rad är Paloma Winneth konferencier på Fitnessgalan i Globen.

Augusti | 2015

Springfloden

Under vår och sommar 2015 spelar Filmlance in SVT-serien Springfloden. Paloma Winneth är med i rollen ”Adelita Rivero” som regisseras av duon Niklas Ohlson och Mattias Ohlsson.

November | 2015

Sverigeturné med De jag egentligen är

Gustav Deinoff, en av Unga Klaras konstnärliga ledare, regisserar Erik Uddenbergs pjäs De jag egentligen är. En normkritisk föreställning för barn i mellanstadieålder. Föreställning ingår i projektsamarbetet Med rätt att vara med Friends.

Läs mer på Unga Klaras hemsida

Mars | 2015

Förenade förorter

Paloma deltar för första gången i en Poetry Slam tävling, Förenade förorter, och får en delad 1:a plats med Simon Matiwos.

April | 2015

Revolutionary Poetry

Poesikollektivet även kallad REVPO avslutar sitt 1-åriga Sverigeturné på Folkoperan i Stockholm. Paloma medverkar på scen tillsammans med andra poeter.

April | 2015

Marathon Reading

Unga Klara anordnar för första gången en heldags läsning av internationell dramatik på originalspråk och svenska. Paloma medverkar i läsningen i den argentinska pjäsen Cumpleaños Feliz av Hugo Àlvarez och håller föredrag om Universidad de las Artes ISA, scenskolan i Kuba.

Mars | 2015

Secret Things

En koreografisk rundtur i obekväma berättelser, små drömmar och saker man ångrar. Dokumentära röster 2011-2015. Idé och regi: Anton Andersson och Ellen Fiske. Koreografi & framförande: Paloma Winneth & Knut Vikström Precht. Läs mer här.

Mars | 2015

Teater Smuts på Göteborgs stadsteater

Succén fortsätter: i mars spelar Teater smuts startar punkband fler gymnasieförställningar och gästspelar även på Göteborgs Stadsteater

Mars | 2015

Beck | Gunvald

Mårten Klingberg regisserar den 33:e filmen av Beck där Paloma medverkar i en mindre roll som ”Lorena Estay”.