Paloma är skådespelare, scenkonstnär, och estradpoet.
Just nu är hon aktuell i föreställningen Lauras Läppar på Unga Dramaten, regi Malin Axelsson. Och i SR Drama serie Om 25 minuter är jag död. Samt klar för en roll i SVTs nästa dramakomedi satsning TV-serien Dejta som regisseras av Jens Sjögren och Rojda Sekersöz.

Paloma har medverkat i en rad olika TV- och scenproduktioner, såsom SVT:s Bonusfamiljen och Springfloden, och på Teater Västernorrlands Katitzi där hon spelade titelrollen.

Paloma är utbildad vid Universidad de las Artes ISA i Havanna, Kuba; scenskolan kännetecknas av den tvärkonstnärlighet som även präglar Palomas karriär. Hon är exempelvis tränad inom dans, har arbetat som eldartist, och framträder med poesikollektivet Revolution Poetry. Till egenproducerade verk hämtar Paloma ofta inspiration från sitt samhällsengagemang, medan hon lever in sig i tilldelade roller med enorm skicklighet och fingertoppskänsla.

Medverkan i urval:

 

Dramaten (2019), Lauras läppar
SVT (2017), Bonusfamiljen
SVT (2016), Springfloden
Teater Västernorrland (2016), Katitizi
Elverket (2016), Svenska hijabis (medverkade som teaterpedagog)
Unga Klara (2015), De jag egentligen är (även på spanska under STOFF 2015)
Göteborgs stadsteater, BIBU, Teater smuts m.fl. (2014-2015), Teater Smuts startar punkband – Motståndsstrategier i ett fascistiskt Europa

Foto: Maryam Dinar