Paloma är skådespelare, scenkonstnär, och estradpoet.
Just nu är hon aktuell i föreställningen Innan jorden blev rund på Riksteatern och Helsingborgs stadsteater, regi Ellen Lamm. Och som en del i teamet på Läslandet improviserar hon nya föreställningar utifrån böcker, samt improviserar en filmning av dessa som utförs varannan vecka.

Paloma har medverkat i en rad olika TV- och scenproduktioner, såsom SVT:s Bonusfamiljen och Dejta,  på Teater Västernorrlands Katitzi där hon spelade titelrollen och på Västmanlands teater i föreställningen Svansjön och rollen Odile-den svarta svanen.

Paloma är utbildad vid Universidad de las Artes ISA i Havanna, Kuba; scenskolan kännetecknas av den tvärkonstnärlighet som även präglar Palomas karriär. Hon är exempelvis tränad inom dans, har arbetat som eldartist, och framträder med poesikollektivet Revolution Poetry. Till egenproducerade verk hämtar Paloma ofta inspiration från sitt samhällsengagemang, medan hon lever in sig i tilldelade roller med enorm skicklighet och fingertoppskänsla.

Medverkan i urval:

 

Riksteatern/Helsingborgs stadsteater (2021), Innan jorden blev rund som finns att streama på Riksteatern play om du klickar här.

SVT (2020), Dejta

Dramaten (2019), Lauras läppar
SVT (2017), Bonusfamiljen
SVT (2016), Springfloden
Teater Västernorrland (2016), Katitizi
Elverket (2016), Svenska hijabis (medverkade som teaterpedagog)
Unga Klara (2015), De jag egentligen är (även på spanska under STOFF 2015)
Göteborgs stadsteater, BIBU, Teater smuts m.fl. (2014-2015), Teater Smuts startar punkband – Motståndsstrategier i ett fascistiskt Europa

Foto: Maryam Dinar